Kúpiť zimné korčule – e-shop

Sprievodca výberom
korčúľ


Korčule  >  Ako vybrať dámske korčule?

Ako vybrať dámske korčule?

Ženy väčšinou používajú klasické biele krasokorčule, alebo špecifické in line korčule.

  • zimné so špecifickými nožmi so zúbkami
  • určené pre špecifický ženský štýl
  • mávajú tiež vyšší priehlavok so zatepleným kožúškom

Ako vybrať dámske kolieskové korčule?

Najskôr zvážte, ako dobrý korčuliar ste. Vybrať si môžete medzi rekreačnými (fitness) korčuľami na bežné korčuľovanie a profesionálnymi korčuľami (rýchlostné, freestyle, slalomové).

Pozor na veľkosť a tvrdosť koliesok korčúľ

Výkonnosť korčúľ ďalej ovplyvňujú použité kolieska. Väčšinou ich nájdete na korčuliach štyri, päť koliesok mávajú freestyle korčule. Veľkosť koliesok sa udáva v hodnote napr 80/20 (priemer a hrúbka v mm). Všeobecne platí, že veľké kolieska sú rýchlejšie a malé pomalšie. Preto sú malé kolieska vhodné pre začínajúcich korčuliarov. Aj pre deti sa predávajú korčule s menšími kolieskami (do 70 mm).

Ďalej sa u koliesok stretnete s tvrdosťou. Mäkké kolieska sú pomalšie, ale dobre držia v zákrutách. Tvrdé kolieska sú rýchlejšie a dlhšie vydržia. Pre freestyle jazdu sú vhodné tvrdé kolieska.

Ku kolieskovým korčuliam si ďalej vyberte z radu bezpečnostných doplnkov - chráničov (lakťa, kolien, dlaní) a prilieb.

Ako vybrať zimné korčule pre ženy?

Rovnako ako u detí, aj dospelí si musia korčule vyskúšať. Korčule by mali byť na nohe pevne zaviazané, ale nie ako vo zveráku. Pri skúšaní v korčuli vydržte aspon pár desiatok sekúnd a vyskúšajte si pohyb ako pri korčuľovaní.

Pre rekreačné korčuľovanie je dôležité, aby Vás topánka korčule netlačila, alebo Vám neodreli pätu.

Korčule pre krasokorčuľovanie

Krasokorčuliarske korčule sú z jedného kusu ocele, vpredu majú zúbky a majú vystuženú pätu a členky. Vystužený býva aj jazyk topánky. Krasokorčule sú určené pre profesionálne použitie, sú zvyčajne vyrobené z kože a tým pádom drahšie.

Vyberte si dámske korčule v internetovom obchode

 

Zdieľajte článok



Odporúčame korčule






Ďalšie novinky

Tip na dámske kolieskové korčule

Hľadáme kolieskové korčule pre aktívne ženy! Chcete svojej žene urobiť radosť a zároveň darovať aj niečo užitočného? Máme tajný tip pre všetkých!

všetky novinky